Νοσοκομείο Άγιος ΔημήτριοςΝοσοκομείο Άγιος ΔημήτριοςΝοσοκομείο Άγιος Δημήτριος

Λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 322125

H σκωληκοειδίτιδα αναγνωρίστηκε ως πάθηση τον 16ο αιώνα και ονομάσθηκε περιτυφλίτιδα. Πρόκειται για φλεγμονή της σκωληκοειδούς, η οποία αν δεν θεραπευθεί μπορεί να διατρηθεί προκαλώντας φλεγμονή, απόστημα, σοβαρή περιτονίτιδα ακόμα και θάνατο. Μπορεί να παρουσιαστεί σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη συχνότητα μεταξύ 10-30 χρόνων.


Η καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση είναι η χειρουργική αφαίρεση. Ηπίου βαθμού φλεγμονή μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Οι σοβαρότερες φλεγμονές θεραπεύονται με σκωληκοειδεκτομή η οποία μπορεί να γίνει λαπαροσκοπικά, με μικρές τομές στην κοιλιά.

Η λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή προσφέρει μικρότερη μετεγχειρητική νοσηρότητα. Οι περισσότερες περιπτώσεις σκωληκοειδίτιδας μπορεί να αντιμετωπιστούν με την λαπαροσκπική μέθοδο, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο νοσηλείας και τις επιπλοκές, με γρήγορη ανάκαμψη του ασθενούς στις προηγούμενες δραστηριότητές του.

Δεν συνιστάται σε εκείνους με σοβαρές προϋπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις όπως καρδιακά νοσήματα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Η επέμβαση μπορεί να είναι δυσχερής σε ασθενείς που είχαν προηγούμενα χειρουργηθεί στην κοιλιακή χώρα. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί επίσης να έχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών με την γενική αναισθησία σε συνδυασμό με την δημιουργία πνευμοπεριτοναίου.